Fratii Brooks au ajuns si la Bucuresti

Nu mai tin minte cand m-am intalnit prima oara cu un magazin Brooks Brothers. Nu mai tin minte de cand stiu si admir marca si nici cate piese de imbracaminte am de la ei. Oricate ar fi ele, stiu ca le-am ales pentru ca vin extraordinar si sunt facute din niste materiale superbe. In care se spala la masina, casmir care nu intra la apa, lana cu matase care isi mentin si luciul si elasticitatea in timp, merinos italian fin si catifelat, camel hair. Nu mai discutam despre piele.

Brooks Brothers

Sunt americani, nu sunt englezi, cum ai putea crede dupa sobrietatea croiurilor si calitatea impecabila a materialelor. Sunt cei din spatele costumelor superbe pe care toti le-am remarcat in ”Mad Men”, dar si cei care au imbracat 39 din cei 44 de presedinti ai Statelor Unite. Sunt elitisti si democratici in acelasi timp, pentru ca ei au venit cu ideea unei camasi cu guler mai relaxat, din tricot, modelul care urma sa cucereasca lumea sub denumirea de polo shirt. Si au creat si primele costume ”de gata”. Si (pentru asta ii urasc) au asortat prima oara o camasa roz la un costum barbatesc.

O istorie in imagini gasiti aici, nu stiu cate marci de imbracaminte se pot lauda cu asa ceva. Dintre orologeri, imi aduc aminte, pastrand proportiile desigur, de lista de clienti, referinte literare si istorice a celor de la Breguet.

Lista clientilor Brooks Brothers, din 1818 si pana acum e uluitoare, dupa cum si uluitor e sa-i regasesti pe ea si pe Abraham Lincoln, si pe Andy Warhol. Lista momentelor istorice la care hainele Brooks Brothers au fost prezente este interminabila, dupa cum si palmaresul hollywoodian e impresionant (include, de exemplu, toate costumele pentru ”Marele Gatsby”). Iar chintesenta playboy-ului psihopat din ”American Psycho”, Patrick Bateman ghici ce purta?

Magazinul din Baneasa s-a deschis de o saptamana, selectia e inca modesta, iar spatiul mi se pare un pic prea luminos pentru atmosfera specifica a magazinelor Brooks Brothers, dar e doar primul pas. Cosmopoliti, conservatori, cu un instinct al elegantei fara gres, m-as bucura sa-si gaseasca multi clienti in Bucuresti.

Si, in caz ca va intrebati, acest post n-are nici o legatura comerciala cu cei de la Brooks Brothers, nici de aici, nici de peste Ocean. Dupa cum nici un post de pe acest blog nu va avea vreodata.

Sursa foto: Brooks Brothers FB, magazinul din imagine e in Australia 🙂

Questions? Comments?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: