Cum e ca spectator la ”Vocea României”

O sa spuneti ca mai e mult pana la toamna, dar pentru fanii adevarati, ”Vocea Romaniei” a inceput deja, cu inregistrarea etapelor de auditii in blind. Urmaresc emisiunea de la primul sezon, am mai scris despre ea in trecut pentru ca mi se pare unul dintre foarte putinele programe de televiziune carora merita sa le acordati timpul vostru si, prin grija prietenilor mei, am ajuns in fiecare an, mai devreme sau mai tarziu, in sala, sau mai bine zis, in studio.

A fi spectator la ”Vocea Romaniei” nu e o experienta obisnuita – rigorile bunului simt, de care (sper) tinem cont la orice spectacol, sunt dublate de rigorile impuse de o emisiune de televiziune care trebuie sa si sune, dar sa si arate bine. Auditiile dureaza mult – sunt ore si ore de inregistrare si efort pentru echipa si pentru cei patru jurati, sositi intr-o formula noua anul acesta.

Daca pentru noi, cei din sala, programul incepe in jurul pranzului si se termina seara tarziu, pentru ei incepe de dimineata, eventual si dupa o seara in care au avut concerte sau aparitii publice. Ei sunt punctuali, si noi trebuie sa fim punctuali – drumul pana in Stefanesti ia putin in weekend, dar enorm in timpul saptamanii, iar de asta e bine sa tineti cont. Mai bine sunteti siguri ca ajungeti si plecati mai din timp decat sa constatati ca ati batut drumul degeaba pana acolo.

E cald afara si mult mai racoare in sala. Faceti cunostinta cu regizori de emisie si regizori de platou care fac instructie cu tine intr-un mod cu care, probabil, nu ati mai fost obisnuiti, dar care e esential pentru ca lucrurile sa arate impecabil pe sticla.

Aveti nevoie de apa si de mancare usor de transportat si de ascuns, pentru ca da, veti muri de foame si de sete si veti putea manca doar in pauzele de filmare. Studiourile au automate de racoritoare si de snacksuri, dar cand e aglomeratie mare, acestea se epuizeaza mai repede decat ati crede.

Daca veniti la auditiile in blind, tineti cont ca soarele ARDE la Stefanesti – daca trebuie sa stati la coada ca sa intrati in sala, asigurati-va ca aveti la voi ochelari de soare si palarii cat stati in fata studioului.

Pauzele intre momentele de filmare sunt de 5-10 minute – cu excepția unor pauze mai lungi, anuntate ca atare – iar în aceste pauze scurte este recomandat sa nu va parasiti locul din sala.

Acestea fiind zise, daca ajungeti in sala la ”Vocea”, veti avea parte de momente de show extraordinare, veti face parte dintr-o audienta capabila sa se bucure si sa inspire candidatii de pe scena si veti muri de frustrare ca nu, nu puteti posta nici o poza in avans si nu veti putea da nimic din casa. Dar veti pleca de acolo cu o experienta cum nu e alta in acest moment in Romania.

Questions? Comments?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: