Pantofi de zana buna nebuna

Cu un buget de 180 de milioane de dolari si incasari de 570 de milioane, “Maleficent” a fost unul dintre succesele de casa ale verii, fascinand, cu siguranta, milioane de copii in aceeasi masura in care generatia noastra s-a lasat fascinata de Catherine Deneuve si Jean Marais in “Piele de magar”. Filmul a fost, de asemenea, un fel de petrecere de familie pentru Angelina Jolie, iar lansarea a fost prilej de petrecere si pentru prietenii acesteia.

Imaginile de la evenimentele de premiera mi-au atras atentia nu numai datorita vestimentatiei, ci mai ales datorita pantofilor. Trebuia sa fie ceva magie la mijloc pentru ca niste pantofi sa arate asa.louby1

Cercetarile de pe internet nu scoteau mare lucru la iveala intr-o prima instanta, dar ulterior teaser-ul a avut si un reveal pe masura. Forma senzationala si, mai ales, tocul atat de potrivit contextului erau rezultatul unei colaborari intre Christian Louboutin si Angelina Jolie, pantofii erau facuti special pentru campania din jurul filmului iar acum, cateva luni mai tarziu, ceea ce credeam ca va ramane un unicat intr-un muzeu mondial al pantofilor devine piesa de rezistenta in colectia de toamna-iarna a lui Louboutin.

Modelul se numeste, logic, “Malangeli”, presa ne-a facut o schema sa pricepem de unde vine numele, nu cred ca e cazul sa o reproduc, si din octombrie pantofii vor putea fi cumparati in mai multe variante de culoare – alb, negru, auriu, rosu.

Nu dati navala, inca, “Malangeli” este un model special si nu se vinde oricum. Pretul – ok, sa admitem, astronomic – e doar primul prag de selectie a celor vrednice sa-i poarte. Si nu e nici cel mai greu de trecut, pentru ca nu e legat in totalitate de un demers comercial. Daca reusesti sa iti cumperi o pereche de Louboutin Malangeli, faci de fapt o donatie pentru SOS Children’s Villages, cauza sociala sustinuta de Angelina Jolie in acest proiect. Si, daca te gandesti bine, primesti in semn de multumire, o pereche de pantofi desenati chiar de Angelina. Si realizati de Louboutin. Ain’t that cool?

Ca sa te califici, insa, trebuie sa te duci personal intr-unul dintre boutique-urile Louboutin din intreaga lume (si nu sunt prea multe) si, mai in gluma sau mai in serios, sa dai un interviu. Sau sa-ti scrie cineva de incredere o scrisoare de recomandare stralucita. In care sa mentioneze clar cine esti, ce-ai facut, ce-s parintii, ce te recomanda sa porti pantofii de zana buna/nebuna.

Abia daca ai raspuns corect la toate intrebarile, ca si la intrebarea – ce pantofi masura mea ar mai fi in stoc cand ar veni randul sa fie onorata si pre-comanda mea – poti spera.

*Fotografia – Glamour Magazine UK

 

Questions? Comments?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: