Agenda teatrala la Londra

Chiar ma miram la inceputul anului ce se intampla cu spectacolele de teatru de la Londra si cand apar “evenimentele”. Si uite ca apar. Londra nu e un oras dupa care sa ma innebunesc, dar cum in ultimii ani am avut putin timp liber, am tot vizitat-o fiindca e singurul loc care iti ofera un adevarat dezmat cultural in spatiul unui weekend prelungit.

Revenind – dupa “Clarence Darrow”, cu Kevin Spacey si “Elektra” cu Kristin Scott Thomas care se joaca anul acesta la Old Vic si despre care v-am mai povestit, s-au pus deja biletele in vanzare la adaptarea pentru scena a celebrului thriller din anii ’80, “Fatal Attraction”. In sine, o piesa facuta dupa un scenariu de film nu mi se pare o mare implinire, dar si aici, distributia mi-a atras atentia – Natascha McElhone si Kristin Davis, pe care le stiti din “Solaris” sau “Californication” si respectiv din “Sex & the city” si regizorul, Trevor Nunn. Davis e a doua membra a grupului de prietene din “Sex & the city” care joaca acum la Londra, dupa ce anul trecut Kim Cattrall a facut un rol tulburator in “Dulcea pasare a tineretii”. Piesa o puteti vedea din mai pana in august la Theatre Royal Haymarket, daca va plac fetele, altfel sa n-aveti mari asteptari de la scenariu, criticii admit ca filmul bate teatrul.

Mark Bazeley and Natascha McElhone in Fatal Attraction

Kathleen Turner e si ea la Londra in stagiunea asta, la Duchess Theatre, cu “Bakersfield mist”. Turner e un spectacol in sine, chiar daca starea ei de sanatate nu e buna de multa vreme. Bilete pentru toate cele de mai sus gasiti aici, sau pe site-urile teatrelor, totul e foarte civilizat si simplu. Aveti optiunea sa va ridicati biletele de la casa inaintea spectacolelor sau sa le printati acasa (nu la toate teatrele e valabila aceasta optiune).

La anul, fanii lui Cumberbatch vor fi rasplatiti regeste – literalmente – Benedict tocmai a anuntat ca a semnat cu Barbican pentru “Hamlet”, in 2015. Pe Jude Law l-am ratat, desi am inteles ca a fost bun, Cumberbatch mi se pare mult mai interesant si mai nuantat, n-o sa mai scap ocazia. Colegul lui de serial, Martin Freeman, urca si el pe scena in “Richard III”, la Trafalgar Studios, din iulie pana in septembrie anul acesta insa rolul acesta mi se pare atat de potrivit pentru Spacey, incat n-as vrea sa-i las lui Freeman sansa de a ma dezamagi. Imi place mult, dar mi se pare prea calin si simpatic pentru Richard, poate se mai gandeste si la altceva.

 

 

 

Questions? Comments?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: