In my opinion

Una dintre judecatoarele din serialul meu preferat – “The Good Wife” – are un obicei ciudat, dar foarte util atunci cand ai de scris pe un blog. Ea cere tuturor avocatilor pledanti care se prezinta in fata ei sa-si incheie fiecare fraza cu cuvintele “in my opinion”. Pentru ca, pe toata durata desfasurarii unui proces, se prezinta argumente, pledoarii, probe, dar FAPTELE sunt mai presus de toate astea sau, cumva, se recompun din toate.

Ascultand toate frazele spuse cu convingere, dar incheiate cu un precaut “in my opinion” nu numai ca esti liber, dar esti invitat spre obligat sa analizezi prin propria prisma, sa-ti formulezi singur concluziile, sa te implici in procesul colectiv de gandire.

Intr-o epoca de panseuri predigerate, de recomandari cu iz de ordin sau de opinii care sufoca faptele, zic ca n-ar fi rau sa ne incheiem si noi frazele cu formula “in my opinion” macar o saptamana si sa vedem ce iese – si din perspectiva celor cu care vorbim, si din perspectiva noastra.

Ar fi obositor sa scriu cele trei cuvinte la finele fiecarui post pe care o sa-l public aici, dar luati-le ca pe un fel de semnatura automata. In my opinion.

 

Questions? Comments?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: