Iubire cu OCD

Festivalul International de Teatru de la Sibiu nu e numai despre teatru. Surprizele cele mai mari mi le-au produs, in fiecare an, reprezentatiile de dans. Adica, la teatru ma asteptam, dar la dans de mare clasa, sincer, mai putin. Anul acesta nu a facut exceptie.

Am mers, intr-o companie selecta, tot la Fabrica de Cultura, unde parca a tunat si a adunat crema spectacolelor, pe Triajului 1-3, sa vedem OCD Love, spectacolul trupei israeliene L-E-V.

De la ei am si aflat ca LEV inseamna “inima”- cu alte cuvinte, oameni pregatiti inca din titlu sa exploreze profunzimile dramei sau elevatia extazului. O trupa de sase dansatori cu suflet si cu tehnica de atleti, yogini, practicanti de arte martiale.

Spectacolul debuteaza cu un solo care stabileste tonul intregii reprezentatii, respectiv te reduce la tacere si la niste periodice suspine de uimire pentru ca e imposibil sa nu te miste controlul miscarii, modul in care ea reverbereaza muzica pe scena, iluzia ca solista e double-jointed. Nu e.

Atinsa eu insami si de OCD si de Love, desfasurarea de forte si de forta a trupei israeliene mi s-a parut foarte explicita. E o transfigurare, in dans, a indoielilor si metodelor de supravietuire ale omului modern, care oscileaza intre dorinta de a-si controla existenta si de a-si lasa sufletul sa piarda controlul in iubire.

iubire-cu-nabadai-2

Sunt iubiri cu inceput si final, cu emotia intalnirii si deznadejdea momentului de ruptura, iubiri in doi, in patru, in sase, iubiri de femei, de barbati, de barbati si femei. Cineva imi spunea ca nu a vazut cu claritate nici un moment de simbioza, de unison fericit, de implinire prin dragoste. Lovite de OCD, sentimentele sunt sacadate, infranate, iar in spatele reticentei simti dorinta, simti amaraciunea ratarilor anterioare, simti neincrederea, dar si dorinta de a fi, macar pentru o clipa, cu totul increzator.

Spectacolele de dans intregesc magnific festivalul de la Sibiu in fiecare an si dau nastere unor admiratii de fan de termen lung. Asa a fost si cu LEV.

Copyright photo: Sibfest

 

 

 

Questions? Comments?

Blog at WordPress.com.

Up ↑